Gode ideer for samhandling

Den 10.april var representanter fra 13 kommuner i Innlandet, KS, Helsefellesskapet i Innlandet, alderspsykiatrisk avdeling ved Sykehuset Innlandet og USHT Innlandet samlet til en arbeidssamling med fokus på utvikling av den ambulante tjenesten SAM-AKS. Utvidelsen av SAM-AKS finansieres av Utviklingsmidler…

Menn i Innlandet behandlet for prostatakreft – livet etterpå

654 menn bosatt over hele Innlandet fylke svarte våren og sommeren 2021 på skjema med spørsmål om deres helse og livskvalitet. Felles for disse mennene var at de alle hadde fått behandling for prostatakreft ved Sykehuset Innlandet i tidsrommet 2014-2018.…

Les om forskningen på AFS

På AFS foregår det mye ulike studier og prosjekter i samarbeid med kommuner, sykehus og andre nasjonale og internasjonale samarbeidspartnere. Vi har studier innenfor feltet demens og alderspsykiatri, kreft hos eldre og helsetjenester til eldre.   All informasjon om denne…

Viktig konferanse for faglig påfyll

Hvert år arrangeres Innlandets demenskonferanse, som har blitt en viktig konferanse der mange helsepersonell fra hele Innlandet møtes for faglig påfyll. Årets konferanse hadde tittelen Fellesskap og mestring-bu trygt heime. Du kan lese omtale av konferansen på Statsforvalteren Innlandet sine…

Akademiske postere – hva er det?

Torsdag 16.januar deltok stipendiater, forskere og prosjektmedarbeidere fra Forskningssenter for aldersrelatert funksjonssvikt og sykdom (AFS) og Forskningssenter for eksistensiell helse (FSEH), som prøvekaniner for en ny workshop i regi av Medisinsk bibliotek i Sykehuset Innlandet (SI). Tema for workshopen var…

Respectful Caring for Agitated Elderly (ReCAGE)

Har en spesialavdeling for behandling av nevropsykiatriske symptomer hos pasienter med demens en langtidseffekt på pasienter med demens og nevropsykiatriske symptomer som bor i sykehusets region? AFS har deltatt i EU prosjektet Respectful Caring for Agitated Elderly (ReCAGE). I samarbeid…

Hvorfor brukermedvirkning i forskning?

Sverre Bergh er forskningsleder ved AFS og en god formidler av kunnskap. I dette foredraget snakker han om hvorfor brukermedvirkning i forskning er viktig, hvordan brukermedvirkningen kan foregå og i hvilke deler av forskningsprosessen. Trykk her hvis du vil se…

Bred satsning på økt demenskompetanse ved Stange helse- og omsorgssenter

Samtlige avdelingsledere og fagutviklingssykepleiere ved Stange helse- og omsorgssenter i Stange kommune har i løpet av 2023 deltatt på kursholderkurs i Tverrfaglig Intervensjonsmodell ved utfordrende adferd ved Demens (TID-modellen). Virksomhetsleder Ellen Nordby besluttet våren 2023, i fellesskap med sine avdelingsledere,…

Snakker om mening i livet for sykehjemsbeboere med demens

Silje Nylund er psykolog og har, som stipendiat ved Forskningssenter for eksistensiell helse ved Sykehuset Innlandet, forsket på mening i livet for sykehjemsbeboere med demens. I foredragsserien Psyk-IT, fra Nasjonalt senter for aldring og helse, snakker hun om erfaringer og…

Presenterte forskning ved heldagssamling for brukerforumet ved AFS

For å kunne bidra med synspunkter til forskning er det viktig å vite noe om forskningen som foregår på AFS. Derfor presenterte forskere, stipendiater og prosjektmedarbeidere forskningen sin ved den årlige heldagssamlingen for brukerforumet ved AFS. Forskning formidles i akademiske…